Şehirde Sağlam Ev Yapma Hevesi

Şehirde Sağlam Ev Yapma Hevesi

Herşey yaklaşık üç yıl önce Özge ile ortak bir köy evi almamızla başladı. Bakımsız, rutubet içinde, dışı tamamen boyasız, hatta yarısı sıvasız, içi hasarlı bir evdi. Konum olarak “Behramkale köy içi” olarak geçen ama bizim gibi turistlerin uğradığı antik şehir tarafında değil, ağırlıklı olarak köy halkının yaşadığı ‘yeni mahalle’ tarafında ucuz, yıkık dökük bir ev. Varsın olsun, biz yaparız dedik. Uzun sürdü ama yaptık, hikayenin sonu burada: Köyde Doğal Ev Yapma Hevesi konulu Beş bölümden oluşan yazı dizisinin son bölümü.

Yapabildiğimizi görünce bize bir güven geldi; Biraz köy evi projemizde beraber çalıştığımız ekibe ve biraz da kendimize güvenerek gerekirse herşeyi yaparız diye düşünmeye başladık ve son yıllarda yaşamaya başlayıp aşık olduğumuz Kadıköy’de bütçemize uygun bir ev arayışına girdik. Aylar sürdü arayış. Ama sonunda istediğimizi bulduk: Aynı Behramkale köy evimiz gibi tadilat ihtiyacı olan ama uygun fiyatlı bir ev bulduk. Biraz elimizdeki birikim biraz da kredi ile evi satın alıp tadilata başladık.


Bu yazıyı zaman içinde şekillendirecek ve tadilatın tüm aşamalarını anlatacağım. Ama proje halen sürdüğü için ‘şehirde ev restore etme’ maceramızı şimdilik instagram hikayeleri ile anlık olarak paylaşmakla yetineceğim. Anlık takip etmek isteyen ve instagramla uğraşmak istemeyenler için çektiğim instagram hikaye videolarını gün bazında birleştirerek aşağıdaki YouTube oynatma listesinde toparlıyorum:

Yani özetle bu yazıyı geçici olarak ve kısıtlı bir içerikle yayınlıyorum; şu an konsantrasyonum daha çok işi bitirmeye dönük. Zaman içinde bu projenin bizim için anlamını, nasıl başlayıp nasıl sonuçlandığını buradan paylaşacağım. Çok yakında, çok daha fazla detaylı bir içerikle görüşmek üzere ✌

Read more

--- Yalçın Arsan'ın şahsi web sitesi, tüm hakları saklıdır © 2002 - 2024 --- Kurumsal web sitesi Arsan Danışmanlık